Utazni mindig jó, de nem mindegy, hogy géppel vagy alkohollal

Amikor repülni készül az ember, mindig azt is mérlegelnie kell, hogy az adott gép mikor is indul, s hogy hányra kell kiérnie, és ezt a kiérést hogyan tudja kivitelezni. Hiszen általában a kora hajnali órák azok amelyek ilyenkor játszani szoktak, és azt nagyon nehéz megoldani. Erre a legalkalmasabb ha taxival, vagy reptéri transzfert alkalmaz az ember. Mi transzferesek vagyunk nekünk nagyon is bevált. Könnyen gyorsan és pontosan kiér, sosem volt eddig gondunk a kijutással egy transzfer segítségével. Úgyhogy amíg nem találunk jobb megoldás, illetve nem lesz jobb kijutási lehetőség, addig a reptéri transzferrel fogunk eljutni az indulási pontunkig.

Ezen a repülőjáraton hallattunk egy nagyon érdekes történetet egy nőről, akinek alkohol problémái vannak, és a családja keresi a megoldást, hogy hogyan is tudnának rajta segíteni, úgy hogy ezt ő belátása szerint tegyék. Nagyon régóta sejtették, hogy valami nem stimmel vele, de nem gondolta a családja, hogy arra lesz szükség, hogy ők is közbe lépjenek az állapota romlása miatt. Már látható jelei voltak annak, hogy nem csak némi italozásról van szó, melyet, akármikor abba tud hagyni.

Az alkoholizmus jelei mutatkoztak rajta, amit már a család is szemmel láthatóan tapasztal, nem tudta már titkolni előlük. Az alkoholizmus jelei nem csak az, hogy valakit látnak egyszer kétszer becsiccsentve, hanem már az elvonási tünetek jelentkeznek, a reggeli remegő kéz, mielőtt hozzá tudná juttatni a szervezetét az alkoholhoz, vagy éppen a felpuffadt hasi tájék, és a borvirágos, megdagadt arc. Ezek csak azok a jelek, amit egy laikus észre tud venni, amit a család megfigyelni tud. Ekkor gondolták azt, hogy már önerőileg nem tud ebből kilábalni, és segítséget nyújtanak neki, ha annyin is múlik, vagy csak keresnek neki egy megfelelő helyet, ahol kezelni tudják. Amikor ezt megbeszélték vele első körben nagyon visszautasító volt, hogy neki nincs semmi baja, az első lépésként azt mondják, hogy az alkoholistának kell beismernie magának, hogy baj van, és csak utána lehet szintet lépni, a gyógyulás útján haladni.

Ezt kivárta a család, míg a családtagjuk eljutott arra a pontra, hogy önmagának beismerte segítségre van szüksége. Ekkor nem egy kórházi kezelést választatottak, hanem az internet segítsége által egy remek intézményre lettek figyelmesek, ahol szinte családias környezetben tud a gyógyulás útjára lépni majd a családtagjuk. Nagyon szimpatikus volt számukra az intézmény, hiszen nagyon megnyerő honlappal rendelkezik, amely már félsikerként szokott funkcionálni, hogy megnyerő az oldal és az ott található információk. A házat virtuálisan kívül belül körbe lehet járni, és így még jobban meg lehet ismerkedni az intézménnyel és azzal, hogy hol fog eltölteni egy hónapot a rokon. Talán még a szobáját is kiválasztották virtuálisan. Nagyon szimpatikus volt az is a családnak, hogy konzultációs időpontot nagyon rövid időn belül kaptak, így nem kellett sokat várniuk, valamint, hogy kétfajta konzultációs módszert alkalmaznak, ahol csak egy személyben a szenvedélybeteg vesz részt, valamint van olyan is, amikor a család is ott lehet ezen a megbeszélésen. Talán az utóbbi hasznosabb, amikor a kezelő szakemberek látják, hogy a család teljes mértékben kiáll a szenvedélybeteg gyógyulása mellett és támogatják őt mindenben. Egy röpke állapotfelmérés után, már a beköltözésről is lehet beszélni. Jó, hogy más hasonló problémával küzdő emberrel lesz egy házban, így egymás hibáiból tudnak tanulni, valamint a kiscsoportos foglalkozások alkalmával egymásból erőt tudnak meríteni.

Ami még az intézmény mellett szólt, hogy mindig van egy felügyelő a betegekkel, így mindig van ott segítség.