A reptéren találtam eladó lakásokat budapesten

Általában sokat utazom a munkámból kifolyólag. Régebben, kiskoromban mindig arra vágytam, hogy utazhassak, hogy bejárhassam a világot. Ezért is választottam azt a szakmát, amiben éppen most dolgozom. De most már ez az utazás kicsit terhes. A feleségemmel szeretnénk családot alapítani, mert most már elég pénzünk van rá, sokat gyűjtöttünk. Viszont szeretnék majd több időt tölteni vele, és a születendő gyermekeinkkel, így az utazós munkáról le szeretnék mondani. A családomért. Az most sokkal fontosabb. Szerencsére van egy cég, ami ugyanazzal foglalkozik, mint én, és nem régiben elmentem egy állásinterjúra. Bár kevesebbet fizetnek, de végre nem kell annyit utazni. Úgy volt, hogy már a jövő hónaptól kezdhetek. Azonban az előtte levő hónapban még el kellett utazzak. Teljesítenem kellett az utolsó rám bízott feladatot.

Általában az utazásaimhoz a reptéri transzfert szoktam igénybe venni, és mialatt vártam a reptéren a telefonomon böngésztem. Azon gondolkodtam, hogy nagyobb lakásba kéne költözzünk végre, mert a kicsi albérletünk már nem megfelelő. Különösen ha gyerekeket szeretnénk.

Amint ott böngésztem, egyszer csak találtam egy olyan apróhirdetéses oldalt, hogy nextapro.hu. Tetszett, hogy nem kellett regisztrálni, sem a hirdetés feladáshoz, sem a böngészéshez. Az eladás után pedig nem kellett jutalékot fizetni. Megyék és település szerint is lehetett keresni, valamint kategóriák szerint. Így hamar találtam olyan eladó lakásokat Budapesten, amelyek tetszettek is. Korrekt ár, részletes leírás és sok-sok kép. A hirdetések nagy részét ez jellemezte.

Az egyik hirdetés annyira megtetszett, hogy azonnal írtam is a hirdetőnek. Közben indulnom kellett, be kellett szállni a gépbe. Miután megérkeztem, már válaszolt is. Minden kérdésemre választ adott, és kérésemre küldött még képeket a házról. Én visszaírtam, hogy engem tényleg érdekelne, de még, hogy őszinte legyek nem beszéltem a feleségemmel, így előtte vele is szeretnék egyeztetni, no meg én külföldön vagyok munkaügyben. Ő visszaírt, hogy természetesen ez érthető, de sok érdeklődő van, így siessek a válasszal, mert a jövő héten már jönnek is megnézni a házat. Akkor kapcsoltam, hogy ilyen a mai világ, itt már nem lehet totojázni, így felhívtam a feleségemet, majd átküldtem neki a hirdetést, valamint, hogy mit beszéltem a hirdetővel.

Ő először kicsit mérges lett, hogy nem beszéltem vele előtte, mielőtt írtam, de aztán megnyugodott, hogy jó ez a lakás, és elég jutányos áron van, így mindenképpen le kéne csapni rá. Nagyon megnyugtatott, hogy ezt mondta, boldogan írtam vissza a hirdetőnek, hogy íme sikerült megbeszélni, és a hétvégén utazom haza, így a jövő héten akár esedékes is lehetne az a találkozó. Ő ennek örült, így gyorsan meg is beszéltünk egy kényelmes időpontot, ami mindkettőnknek jó.

A következő héten megjelentünk pontosan az előre megbeszélt időpontban. Az én kedves drága feleségem nagyon izgult, de azt kell, hogy mondjam, felesleges volt, ugyanis a hirdető nagyon kedvesen beinvitált minket és körbevezetett a lakásban. A lakás meseszép! Még sokkal jobban nézett ki, mint a hirdetésben! Sokkal tágasabb is, nagyon tetszett nekünk az elosztás is, és minden.

Mivel mi voltunk az első érkezők, így úgy gondoltuk, hogy erre muszáj lecsapni, mert mindkettőnknek nagyon tetszett. Meg is mondtuk, hogy mi akár most azonnal le is foglalnánk. Mondta, hogy rendben, ezzel időt spórolna meg, ugyanis nem kell még holnap is fogadnia a potenciális vásárlókat. Lefoglaltuk, és hazamentünk. Olyan jó érzéssel töltött el minket az, hogy íme megvan a jövendőbeli lakásunk, hogy csak na. Bár a rokonok, ismerősök kicsit elhamarkodottnak érezték a döntést, mi akkor és azóta se bántuk meg. Hiszen már öt éve abban a házban élünk, amit anno a repülőtéren találtam meg. Vége.