Milyen egy jó autógumi diszkont?

A személyszállítás nagy felelősség, jól tudom, hiszen évek óta működik már a cégem. A reptérre szállítunk ki utasokat és onnan vissza. Jól működik az üzlet, hiszen sokan döntenek úgy, hogy a tömegközlekedésen való cipekedés, vagy a saját, reptéren hagyott autó miatti aggodalom helyett egyszerűen csak kiszállítatják magukat: ajtótól ajtóig, a legkevesebb csomagcipeléssel.

Ahhoz, hogy ez az egész jól működjön, sok dolog tökéletes együttműködésére van szükség, például a sofőr útismerete, kipihentsége, jó kedve, figyelme mind számít; ezen kívül fontos az autó állapota, karbantartottsága. Utóbbin belül nagyon fontos szerepet játszik az autógumi. Télen azért fontos, hogy a legnagyobb havazásban vagy a nyakig érő salakban is időben el tudjunk jutni a reptérre (még akkor is, ha végül nem száll fel a gép, de ez később derül ki). Nyáron pedig azért, mert a guminak bírnia kell a hatalmas hőséget, az olvadt aszfaltot, valamint a strapát. Főleg, mivel, nyáron sokkal többet dolgozunk, mint télen, hiszen sokkal többen mennek nyaralni és ezáltal megnő a forgalmunk.

A jó minőségű autógumi sokáig bírja, még nem nálunk is, a sűrű használat ellenére, de mivel több autóval dolgozunk, évente nagyjából kétszer azért szembe találjuk magunkat a gumivásárlás problémájával. A kezdetekkor rengeteg forgalmazót kipróbáltunk, de sehogy sem tudtunk dűlőre jutni velük. Végül találtunk egy remek online diszkontot, ahonnan azóta is rendelni szoktuk az abroncsainkat. Gumidiszkont.hu a neve és tulajdonképpen erről szeretnék most mesélni ebben a bejegyzésben, hiszen, akit érdekel a személyszállítás, annak az is fontos kell legyen, hogy hogyan és honnan válasszon magának autógumit.

A kereső

A gumidiszkont oldalról először is a kereső motorját szeretném kiemelni, ahol mindenféle paraméter szerint lehet szűrni: autóabroncs méretek; autótípus (gyártó, típus, gyártási év, kivitel); téli/nyári gumi vagy esetleg négyévszakos példány; márka; autóméret. Külön szűrni lehet a terhelési indexet valamint a sebességi indexet is. Ha mindenből kiválasztottad azt, ami téged érdekel, és négy gumira van szükséged (mind legtöbb esetben) még azt is ki tudod pipálni, mint szűrő, hogy csak olyan találatok jelenjek meg neked, amely gumik esetében legalább négy darab van raktáron. Nem kifelejtendő a felsorolásból az sem, hogy miután kidobta a találatokat az oldal, akkor újból tudod rendezni az egész listát csökkenő vagy növekvő sorrendbe, az árak figyelembevételével. Számunkra nagyon fontos ez a sok szűrési lehetőség, mivel többféle méretű autóval rendelkezzünk, hiszen van, hogy csak egy személyt kell szállítanunk, aki egy-két napos üzleti útra megy, nem túl nagy csomagjával, de akad, hogy egy bezsongott többtagú családot egy egész toronynyi bőrönddel együtt kell hazavinnünk a nyaralásáról. Minden eshetőségre készen állunk és ehhez mindenféle autóra és mindenféle gumira szükségünk van.

A kiszállítás

Ami óriási pluszpont a gumidiszkont részére, az az, hogy kiszállítják a gumikat oda, ahova kéred DE ha arra van szükséged, akkor a saját telephelyeikre is elviszik, ahonnan te elveheted, vagy ott helyben fel is rakják neked. Mi ezzel a lehetőséggel szoktunk élni, hiszen nem csak fel- és leszerelik az abroncsokat, de kiegyensúlyozzák a kerekeket is. Annyira kényelmes ez a megoldás: ha úgy érezzük, hogy valamelyik autónkra új abroncs kellene, rendelünk rá interneten keresztül gumikat, aztán néhány nap múlva már fel is rakják azt az autónkra. Persze, ha megvan a jól bevált autószerelőd, elviheted hozzá is az abroncsokat, de nekünk ők azok, akik jól beváltak.

A hozzá adott érték

Az a jó ebben az oldalban, és azért szerettük meg nagyon, mert információkkal látott el a gumiabroncsokkal kapcsolatosan. Amikor elkezdtük ezt az üzletet csinálni a társaimmal, azért szenvedtünk olyan sokat a gumiabroncsokkal kapcsolatosan, mert nem értettünk hozzá. Persze most sem lettünk szakértői a dolgoknak (legalábbis szerelők semmiképp), de az oldalon található Általános információk és a Gyakran ismételt kérdések menüpontok alatt sok hasznos információt szereztünk, valamint a telefonos ügyfélszolgálatot is többször igénybe vettük már. Igen bizony, ilyen is van az oldalon és hihetetlen, hogy mennyire jó. Az oldalról megtudtuk, hogy hogyan kell felismerni a gumiméreteket, mit jelent a DOT és hogyan jelölik a gumiabroncsokat; a sebességi és terhelési indexről is találtunk táblázatokat. Mindemellett pedig néhány hasznos tanáccsal is ellátnak bennünket, ami a gumiabroncs tárolását, a kerékcsavarok meghúzását és a levegőnyomás ellenőrzését érinti. Az oldalon egyébként hírlevélre is fel lehet iratkozni, amit mi, mindannyian megtettünk, hiszen fontosnak tartjuk, hogy informáltak legyünk a legfrissebb, gumiabroncsokat érintő témákban.

Elérhetőség

Budapesten összesen hét helyen lehet átvenni a gumikat, ebből pedig mind a hétben át is szerelik neked, ha arra van szükséged. Ennél tökéletesebb dologra nem is vágyhatnánk mi, akik utasok szállításával foglalkozunk. Mindig közösen szoktuk megtervezni az utjainkat, hogy mikor ki kicsodát szálit majd és melyik autóval. És ha eljön az autógumi csere ideje, szinte bármerre szállíthatja haza a kuncsaftokat bármelyikünk, bármelyik autóval mehet, mindig akad a közelben egy szerviz, ahova rendelhetjük a gumit, és ahol visszafele át is cserélik neki azt.

Garancia

A termékekre pedig jótállást és szavatosságot is vállalnak, melyhez társul egy lista, hogy mily esetben veszti érvényét a garancia. És lehet, hogy ez első látásra nem tűnik valami jó dolognak, de mi imádjuk ezt a listát, hiszen csupa olyan dologgal van teli, amire figyelnünk kell, ahhoz, hogy a gumik teljesen rendben legyenek. Hiszen csak akkor érdemeljük meg a segítséget, ha mi is mindent megteszünk azért, hogy rendben legyenek a dolgok az autók körül.

Szeretem a gumidiszkont.hu oldalt használni, úgy érzem, hogy megkönnyíti a munkánkat, hiszen nagyon sok dolog terhét leveszi a vállunkról. Remélem, hogy segíthettem nektek ezzel a bejegyzéssel, és nektek is pozitív élményben lesz részetek velük kapcsolatosan.