Napelemekről beszélgettünk a reptéri sofőrünkkel

Pár hónapja utaztunk a barátainkkal külföldre. Természetesen repülővel mentünk, ugyanis vonattal nagyon hosszú és macerás lett volna az út. Arról nem is beszélve, hogy sikerült nagyon kedvező áron vennünk repülő jegyeket.

Szerencsére jó időben foglaltuk le őket. Az egyetlen hátulütője a dolognak az volt, hogy nagyon korán indult a repülőnk. Sajnos nem tudtuk azt sem megoldani, hogy valaki ki vigyen minket autóval, így hát ki kellett találnunk valami más megoldást.

Ekkor jutott az eszünkbe, hogy mi lenne ha bérelnénk egy mini buszt, ami elvisz minket egészen a reptérig. Vannak szerencsére különböző cégek, amelyek vállalják ezeket az utakat, úgyhogy végül emellett döntöttünk. Mindannyinkhoz házhoz is mentek, és jó korán ki is értünk a reptérre.

Úgyhogy nekünk nagyon megkönnyítette ez a kijutásunkat a reptérre. Arról nem is beszélve, hogy nagyon jó fej volt a sofőrünk is. Elég cserfes, barátkozós nő volt. Nagyon jól megtaláltuk egyből a közös hangot. Egész úton beszélgettünk.

Mesélt egy csomó sztorit, például, hogy a férje mennyire nem szeretné, ha a félretett pénzüket ő napelemes rendszerek építésére költené.

De hogy ő mennyire szeretne a családi meg a hétvégi házukra is napelemet, mert hogy mennyivel jobban megérné így. Kicsit mókás volt, hogy ezt mesélte felháborodottan, hogy az ő férje mennyire nem támogatja őt ebben a témában, pedig ez milyen egy szuper dolog. Gondolom a férje valami másra akarta költeni azt a pénzt, de hát az ő dolguk.

Na szóval ennek kapcsán kezdtünk el beszélgetni arról, hogy mennyi ilyen megújuló energia forrás lett mostanában, és hogy mennyire jó, hogy az emberek így ki tudják már használni a természet erejét, és ezt át tudják konvertálni úgy, hogy a mindennapokban a segítségünkre legyen. Valami elképesztően szuper dolog ez szerintem is.

Ennek nagyon örült is a sofőrünk, hogy egyezik a véleményünk ezekről a dolgokról. Ugyanis tényleg nagyon ki volt akadva, hogy a férje őt nem támogatja, pedig ez neki is hasznos lenne. Ha az embernek van napeleme, akkor nem, vagy nagyon minimális számlákat kell csak fizetnie.

Ez pedig nagyon sok embernek okozna hatalmas könnyebbséget. Igaz, egy összegben kell kifizetni a napelem árát, és ha kiszámoljuk akkor x év alatt térül meg, de az mind semmi ahhoz képest, hogy az ember élete végéig fizeti a csekkeket.

A sofőrünk egyébként nagyon jó ész érvekkel beszélt lassacskán rá minket is a napelemes rendszer kiépítésére. Ezt jól is tette egyébként, nem voltunk ellene. Na hát így telt az utunk a reptér felé.

Az út végén egyébként számot is cseréltünk a nőcivel, annyira megkedveltük egymást a buszban való beszélgetés után. Sőt, még egy telefon számot is adott egy napelemeket készítő céghez, akiktől ingyenesen lehet árajánlatot kérni.