A reptér felé vezető úton az autószerelésről beszélgettünk

Ami elromolhat, az el is romlik, szól Murphy örökérvényű törvénye és igaz ez az autókra is. Nemrégiben külföldre utaztam és nem szerettem volna az autómat a reptéren hagyni, így megkértem az egyik barátomat, hogy vigyen ki a repülőtérre és majd jöjjön is értem. Természetesen, ez is Murphy törvénye, hogy dugóba kerültünk, így volt időnk beszélgetni. Mi másról, mint az autókról és az autószerelésről.

Autószerviz, futóműbeállítás, olajcsere, autóklíma szerviz – Méta Autószerviz Kft. – erről a szervizről beszélgettünk, a barátom azt mondta, hogy ő mindig ide viszi az autóját. Mert itt profi segítséget kap, megbízható és kedvező áron dolgoznak. Ráadásul könnyen és gyorsan megközelíthető helyen, Budapesten, a 19. kerületben. Nagyon sokan keresnek jó autószerelőt, autószervizt, ahol profik kezében lehetnek. Akikben meg lehet bízni, ahol az ügyfél az első, és ahol garanciát is vállalnak az elvégzett munkára. Az Autószerviz, futóműbeállítás, olajcsere, autóklíma szerviz – Méta Autószerviz Kft. egy ilyen hely, ezért is ajánlom most már én is őket mindenkinek.

Nagyon szimpatikus, hogy az általuk beszerelt alkatrészekre és az általuk elvégzett munkára is garanciát vállalnak. Valamint az is, hogy márkafüggetlen szervizként mindenkit várnak, akinek gondja van autójával. Nemcsak személygépkocsikat szerelnek, hanem kisteherautókat is.

Hogy milyen sokrétű szoláltatást nyújtanak? Arról a Autószerviz, futóműbeállítás, olajcsere, autóklíma szerviz – Méta Autószerviz Kft. honlapján lehet tájékozódni, de érdemes azért pár szóban itt is leírnom a lényeget. Az autó átvizsgálása, állapotfelmérése szerintem legalább évente egyszer alapkövetelmény. Sok időt, energiát és nem utolsósorban pénzt tudunk megspórolni azzal, ha időről időre átnézetjük autónkat. Sokan ezt csak a műszaki vizsga előtt teszik meg, de nem feltétlenül kellene ennek így lennie. Ha bármilyen rendellenességet, apró tünetet tapasztalunk, szerintem már érdemes szervizbe menni. Még akkor is, ha csak valamilyen apróságról van szó. Valószínű, hogy ha idejében felfedezik a problémát, akkor megússzuk a nagyobb bajt. Akkor pedig különösen ajánlott az átvizsgálás, ha autót veszünk. Eladóként nyugodt lelkiismerettel adhatjuk át az autónkat a vevőnek, vevőként pedig elengedhetetlen, hogy egy szakember átnézze az autót, mielőtt megvásároljuk. Lehetséges, hogy a próbakör alatt jól teljesített, azonban ez nem minden. Sok olyan hibája lehet, ami később sok bosszúságot okozhat.

Az Autószerviz, futóműbeállítás, olajcsere, autóklíma szerviz – Méta Autószerviz Kft. ezen felül autó diagnosztikával és hibakód kiolvasással is várja az ügyfeleket. Egy modern diagnosztikai műszer segítségével megkeresik a hiba forrását és természetesen ki is javítják azt. A hibakódok olvasása ma már nem ördöngösség és ez a technológia pedig nagyban segíti azt, hogy könnyen és gyorsan orvosolni lehessen egy-egy problémát. Érdemes figyelnünk mi magunknak is a műszerfalat, hogy felvillan-e rajta valamilyen hibajel.

Egy autóval sok probléma lehet, ezek a járművek ma már elektronikájukban és mechanikai szerkezetükben is sokkal, sokkal összetettebbek mint jó pár évtizeddel ezelőtt. Az autóvillamosság pedig egy külön szakma, ami nagy odafigyelést és hatalmas tudást igényel. Az Autószerviz, futóműbeállítás, olajcsere, autóklíma szerviz – Méta Autószerviz Kft. szakemberei rendelkeznek ezzel a tudással és a megfelelő tapasztalattal, így ha valakinek autóvillamossági gondja van, itt tudnak segíteni.

Még a nyári időszak előtt érdemes megnézni a klímaberendezést is, és ha valaki valamilyen problémát tapasztal, szintén fordulhat a Méta Autószervizhez. Akik vállalják a klíma töltését, javítását, fertőtlenítését és tisztítását is. A klímaberendezések nagy segítséget jelentenek a mindennapokban, különösen mostanában, amikor nem ritkák a több napon át tartó kánikulai napok sem.

Fontos és a biztonságos közlekedéshez elengedhetetlen a fékek megfelelő állapota is. A fékkel kapcsolatos problémákkal is bátran fordulhatunk a Méta autószervizhez, legyen szó akár javításról, cseréről, felújításról. Biztos sokan hallották már a látni és látszani szlogent, amit leginkább a téli időszak beállta előtt láthatunk, olvashatunk gyakrabban. És valóban, ilyenkor van óriási jelentősége annak, hogy milyen állapotban vannak a fényszórók. Az autónk téli felkészítésének egyik alapja a megfelelő téli gumiabroncsok felszerelése, azonban van más is. Ilyenkor ugyanis nemcsak az útviszonyok változnak meg, hanem a látási viszonyok is. A napsütéses órák száma csökken, a ködös, párás, esős időben pedig mindennél fontosabb, hogy jól lássunk. Itt segítséget kaphatunk a fényszóró beállításban is. És ha már a fékekről szó esett, érdemes megemlíteni a futóm beállítást és javítást is. A szakemberek azt mondják, hogy legalább évente egyszer, de hasznosabb, ha a tavaszi-téli időszak beállta előtt, tehát a gumiabroncs-csere után megejtünk egy-egy ilyen vizsgálatot.

A futóműbeállítás során átvizsgálják a futóművet és ha eltérést tapasztalnak, akkor javítják azt, ha pedig szükséges az alkatrészcsere, itt azt is elvégzik. A futóművek rendellenességére egyébként utalhat az abroncs rendellenes kopása is. És ha már a gumiabroncsoknál tartunk, akkor itt, az Autószerviz, futóműbeállítás, olajcsere, autóklíma szerviz – Méta Autószerviz Kft.-nél a gumicsere és a gumi szervizelés is megoldott. Több ezres abroncs raktárkészlettel rendelkeznek, így az abroncsok cseréje is megoldható a szerviznél. De ugyanígy, ha a kipufogóval van probléma, arra is van megoldás, legyen az akár csere vagy javítás.

A DPF szűrők meghibásodása esetén is bátran lehet a Méta autószervizhez fordulni, mint ahogy sok más esetben is. Kuplung, lengéscsillapító, rugó, vezérlés? Csupa fontos dolog, és ha meghibásodást tapasztalunk, bizony érdemes mihamarabb felkeresni egy szervizt. Ha pedig már szó esett a gumicseréről, érdemes az olajcseréről is szót ejteni. A motorolaj csere elengedhetetlen, ne hanyagoljuk el, mert azzal csak ártunk az autónk motorjának. Az olaj a kenésben és a hűtésben is részt vesz és ha nem cseréltetjük ki időben, azzal a motor veszít teljesítményéből, az alkatrészek megrongálódhatnak és számos probléma forrása lehet, ha nem ejtjük meg időben a cserét.

Jó tudni, hogy a Méta autószerviz nyílt lapokkal játszik, tehát miután feltárják a problémát, tájékoztatást adnak a felmerülő költségekről, így nem ér meglepetésként minket a számla végösszege. Azt pedig már említettem, hogy az alkatrészekre és az elvégzett munkára is garanciát vállalnak.

Egy autó élettartamát nagy mértékben befolyásolja, hogy hogy bánunk azzal az autóval. Ha megfontoltan, körültekintően vezetünk, ha óvatosak vagyunk az utakon, akkor máris sokat tettünk. Ha rendszeresen elvisszük szervizbe az autót, gondoskodunk az olajcseréről, figyelünk a folyadékszintekre és a kopó alkatrészek állapotára, akkor biztosak lehetünk abban, hogy sokkal kisebb lesz a meghibásodások esélye.

A reptérre vezető út nem volt ugyan rövid, de jól eltelt, miután belemerültünk az autószerelés világába. Amilyen hosszú volt az út, olyan gördülékenyen ment a nap további része, a gép ugyanis nem késett és időben megérkeztem úti célomhoz. Egy tapasztalattal gazdagabban, ez pedig a Méta autószerviz megismerése volt. A barátom nagyon elégedett a szolgáltatásaikkal, én pedig hiszek neki és én is ide fogom vinni az autómat legközelebb.