Az utasaimtól is mindig tanulok valamit

Taxisofőrként dolgozom. Munkám során elég sok színes egyéniséget van szerencsém megismerni. Van, aki amint beül az autóba, már elkezdi taglalni a frissebb élményeit és beszámol az aktuális lelki és testi egészségi állapotáról kérdezés nélkül. Az ellenkező eset is előfordul, amikor az egyén beül az autóba és végig csak bámul ki az ablakon vagy a telefonját nyomkodja.

A nagy dumás utasokon, főleg az éjszakai órákban néha elég jól szórakozom, talán mondanom sem kell, hogy az ilyen késői órákban taxival utazók gyakran már nem szomjasak. Az is megesik, hogy tanulok tőlük valami újat. A tegnap esti fiatalember, akit a város egyik végéből a másikba szállítottam haza a reptérről, beavatott abba, hogy épp költözködik és ez mennyi hercehurcával jár. Új házat építenek a külvárosban. Épp a padlóburkolaton van a sor és padlófűtés szerelés zajlik, fektetik le a modern technológiájú elektromos fűtőszálas szőnyeget. Ahogy ez elhagyta a száját, felcsillant a szemem, mivel a feleségemmel épp azon gondolkoztunk, hogy hogy tudnánk lecserélni a kazánt és korszerűsíteni a fűtést a házunkban. Így hát el is kezdtem faggatni a srácot.

Elmondta, hogy ők az interneten bukkantak rá erre a technológiára, mégpedig az elektromospadlofutes.info nevű oldalon. Ennél a cégnél a padlófűtés szerelés együtt jár a fűtőszőnyeg megvásárlásával. Abba is beavatott, hogy ők azért döntöttek az elektromos padlófűtés mellett, mert ez a manapság fellelhető egyik leggazdaságosabb módja a fűtésnek, nagyon hatékony, könnyen használható. Amint az oldalon is olvasható a külföldi országokból származó véleményekből, szinte bármilyen burkolat alá beszerelhető a vékonysága miatt és mégis csupán három perc alatt felmelegszik kellemes hőmérsékletűre.

Másnap utánanéztem ennek az elektromos padlófűtésnek, mivel a padlófűtés szerelés engem is érdekel. Az oldalon megtaláljuk az AHT amorf fűtőszálas fűtési technológia részletes leírását, a megrendelés és a beszerelés menetét. Rögtön a főoldalon olvasható, hogy az amorf fűtőszálas technológia kifogástalanul alkalmazható családi házakban, nagy felületek befűtéséhez. Ez a fűtőrendszer valóban pénztárcakímélő, környezetbarát és biztonságos, a régi kazánnal ellentétben. Az elektromos padlófűtés élettartama is sokkal hosszabb, mint a gáz alapúé. Nem kell ellenőrizgetni, karbantartani.

Úgy gondoltam, megér egy próbát és elküldtem egy árajánlatkérő adatlapot. Amikor megjött a válasz, kedvezőbb árat kaptam, mint amire számítottam, így telefonon meg is beszéltük még aznap a személyes felmérés időpontját. A szakember megállapította, hogy pontosan hány négyzetméternyi fűtőszálas szőnyegre lesz szükség. Mondta, hogy a bútorok alá, amiket nem szoktunk elmozdítani, fölösleges szőnyeget rakni, így ezek a helyek nem számítanak bele a szőnyeg végleges mennyiségébe.

Nemsoká meg is történt a padlófűtés szerelés és nagyon elégedettek voltunk a családommal az eredménnyel. Igaz volt, amiket a véleményekben írtak, tényleg nagyon gyorsan felmelegszik és hatékonyan fűt az amorf fűtőszálas rendszer. Hálás vagyok az utasomnak, hogy említést tett a padlófűtés szerelésről.