Könnyű cégalapítás bárkinek, még az én személyszállító cégemnek is

Miként jutunk el egyik pontból a másikba. Ez sokak számára magától értetődőnek tűnhet. Általában az emberek az autókra esküsznek. Nem kell hozzá nagy tudósnak lenni, hogy lássuk, miért. Elég ránéznünk egy térkép applikációra a telefonunkon, és már láthatjuk is, hogy mennyivel gyorsabban tudunk elérni a célunkhoz akkor, ha van egy autónk. Én is sokszor irigykedve néztem a fele olyan hosszú időre. Ettől függetlenül, én nem gondolom azt, hogy az autó az egyetlen, vagy a legjobb megoldás arra, ha az ember közlekedni akar.

Az első probléma az, hogy nem fér el benne sok ember. Tehát, ha egy csapatot akarunk elhozni mondjuk a reptérről, akkor már érdemesebb buszt bérelni. A buszok egyébként mindig elragadtattak engem valamennyire. Nem tudom mi ez a drámai hozzáállásom ezekhez a nem is olyan túl különleges járművekhez. Az egész életemet szinte buszokon töltöttem. Mivel a nagymamámék a Balatonon laktak, ezért a szülővárosomból egy komoly, három órás buszút vezetett hozzájuk. Engem azonban ez nem zavart. Az úton koncentrálni tudtam pár dologra, amit egyébként otthon, a sok impulzus miatt halogattam volna.

A buszos utazás számomra mindig egy megnyugtató pár óra volt, amikor nem kellett igazán semmit csinálnom, mert nem is tudtam volna. Ezért még máig nagyon szeretek busszal utazni, bár már annyira nincs szükségem rá, mert nagymamám elköltözött a Balatonról. A fővárosban azonban a helyi buszokat rendszeresen használom, és ezek között is van pár kedvencem. Sokan kifejezetten utálnak buszozni, nekem azonban ez sokszor felér egy múzeumi tárlatvezetéssel. Mikor először Pestre költöztem, többször csináltam azt, hogy csak felszálltam egy buszra, aminek nem tudtam, hogy hol lesz a végállomásra és csak néztem az ismeretlen tájakat, amiken keresztül átrobogtunk. Nagyon érdekes élmény volt, ami sokszor csalódásban végződött. Néha azonban olyan helyeket találtam, ahová még mindig kijárok, vagy ahol randikat is lehet szervezni, mert senki más nem ismeri őket.

Az emberek szállításával azonban szerintem a legnagyobb gond a reptereken van. Akárhányszor elutaztam egy másik országba, mindig rengeteg taxis várt a kijáratnál. Ezek azonban általában nagyon drágán viszik el az embert a kívánt helyre, úgyhogy sosem vettem igénybe a szolgáltatásukat. Szerettem volna azonban az emberek számára egy alternatívát biztosítani. Ez pedig egy remek cégötletnek hangzott. Nem csak a profit miatt lenne szuper, hanem azt érezném, hogy tényleg tettem valami jót az emberekkel. Ehhez azonban kell egy hely, ahol el tudok intézni mindent, ami egy cég alapításához szükséges. Szerencsére rátaláltam a topcegalapitas.eu nevű helyre, ami lehetővé tette azt, hogy egy boldog cégtulajdonos legyek.

Ne szaladjunk azonban ennyire előre, elsőként arról szeretnék mesélni, hogy miként találtam rá a topcegalapitas.eu oldalára és mik voltak az első benyomásaim. A haverjaimmal összeültünk egy délután és bedobáltuk a céges ötleteinket. A srácoknak nagyon tetszett az ötletem, úgyhogy mondták, hogy mindenképpen nézzek fel a topcegalapitas.eu nevű oldalra. Elmagyarázták, hogy sok barátjuk itt kezdte a vállalkozását és nem bánták meg azóta sem, hogy így döntöttek. Megfogadtam a tanácsukat és, miután elmentek, beírtam a keresőbe a topcegalapitas.eu címét. Hamar meg is találtam és rá is kattintottam.

Már mikor beléptem a kezdőlapra, akkor tudtam, hogy a barátaim nem túloztak el semmit és nem is akartak átverni. Egy gyönyörű szép kezdőlap fogadott, budapesti háttérképpel. Nekem már ez nagyon tetszett, hiszen a szívemhez nagyon közel áll a Duna part. A kép az országházról már megadta az alap hangulatát, hogy milyen lesz céget vezetni, ha az ő szolgáltatásukat vesszük igénybe. Azt is kifejezetten jó volt látni, hogy nem érezték szükségét különböző reklámoknak, vagy felugró ajánlatoknak. Ez kis dolognak tűnhet, de az internetes világban, számtalan cég próbál olcsó trükkökkel szerezni még több ügyfelet. Itt ez azonban egyáltalán nem volt jellemző. Az első teszten tehát átmentek, itt volt az ideje, hogy egy kicsit olvassak arról, hogy milyen szolgáltatást biztosítanak a pénzünkért cserébe.

topcegalapitas.eu

Nem kellett túl bonyolult menürendszereken átküzdenem magamat ezekért az információkért. A topcegalapitas.eu oldala minden ízében modern. Ez azt jelenti, hogy a tájékoztató elolvasásához nem kellett más tennem, csak lefele tekernem az oldalon. Nagyon tetszett ez a kényelmesség, mivel azt sugallta, hogy igenis törődnek azzal, hogy az ügyfél miként érzi magát. Már rögtön az első képen megtudhattuk a legfontosabb dolgokat. Mégpedig azt, hogy mennyiért vállalják a cégalapítást. Rögtön mellette azonban egy forradalmian jó ajánlat is fel volt tüntetve. Mégpedig az, hogy abban az esetben, ha székhelyszolgáltatást is igénylünk náluk, akkor a cégalapítást ingyenesen biztosítják számukra. A cégalapítás díja egyébként egyáltalán nem volt túl magas, mégis, elkezdtem gondolkozni az előbb említett ajánlaton.

Én úgy tartom, hogy a legjobb az, ha egy helyen el tudjuk rendezni az összes, saját cégünkkel kapcsolatos dolgot. Így nem fogunk elveszni a részletek között. Ezért biztos voltam benne, hogy igényelni fogok székhelyszolgáltatást is. Egy feltételem volt csak ehhez: jó helyen kellett lennie ezeknek a székhelyeknek. Kíváncsi voltam, hogy hol biztosítanak ilyen helyeket. Nem kellett ebben sem csalódnom. Az idáig látott igényesség volt jellemző ezekre a helyekre is.  

Az egyik székhely Újlengyelben található, ami sokak számára meglepő lehet. Miért akarnám, hogy a székhelyem egy ilyen félreeső helyen legyen? Erre egy nagyon egyszerű válasz van: mert megéri. Eszméletlen módon. Engem az győzött meg Újlengyellel kapcsolatban, hogy más multi cégek is ide telepítik a székhelyüket. Ez pedig nem lehet véletlen. Újlengyelnek az a különlegessége, hogy nem kell fizetnünk különböző adókat, ha ide telepítjük a cégünk székhelyét. Ez pedig egy hihetetlen lehetőség. Különösen, ha az ember még csak most kezd bele a vállalkozások világába. Mivel velem is ez volt a helyzet, és szükségem volt minden plusz pénzre, amit csak meg tudtam takarítani, ezért úgy döntöttem, hogy ezt a székhelyet fogom választani.

A többi lehetőség is nagyon kecsegtető egyébként, Buda és Pest közül választhatunk, én azonban az előbb felsorolt indokok miatt inkább lemondtam ezekről, Újlengyel javára. Most jött azonban még csak a legfontosabb része az egész procedúrának. Olvashatok én sok minden szépet a topcegalapitas.eu oldalán, a lényeg akkor is az lesz, hogy milyen velük dolgozni. Megkerestem az elérhetőségeiket. Ezek többször is fel vannak tüntetve az oldalon, úgyhogy nem kellett azzal időt elvesztegetnem, hogy ezeket keresem. Felhívtam őket és nagyon gyorsan reagáltak. Már ez is egy kellemes meglepetés volt. Megbeszéltünk mindent, ami fontos volt, felvázoltam az igényeimet, ők pedig biztosítottak afelől, hogy ezek szerint fognak eljárni. A cégalapítás folyamata alatt nem volt semmi gond, és most már a saját cégem tulajdonosa lehetek, a topcegalapitas.eu segítségével.