Munka közben babakocsi szakértő lettem

Reptéri transzferrel foglalkozó cégnél dolgozom sofőrként. Hogy ez mit is jelent? Körülbelül olyan érzés lehet, mint taxisnak lenni: itt is mindig a legkülönfélébb emberekkel lehet találkozni. Persze, itt mindenképp fontos a jó egészségi állapot és erőnlét a csomagok pakolása miatt, de ez a része most kissé mellékes. Vagy épp ez a fontos, ha csomagokat és esetenként babakocsikat kell emelgetni? És a babakocsikról jut eszembe: elmeséltem, hogy hogyan szereztem be a babakocsik.hu oldalról a legmenőbb sport babakocsit a születendő gyerekemnek.

Mint már említettem, nagyon sok, fura és változatos emberrel van szerencsém találkozni munka közben. Ezt teljesen pozitív értelemben mondom, nem kell semmi rosszra gondolni. Sőt, én kifejezetten szeretem, hogy mindig megismerhetek egy, két új embert. Tavaly nyáron volt az egyik kedvencem, ilyen ismerkedés terén. Egy egész családról van szó, anyuka, apuka, egy hét éves kislány, egy öt éves kisfiú és még az egy éves kislány. Elég nagy a család nem? Te mernél elindulni így kirándulásra, ráadásul repülőn utazni három ekkora kisgyerekkel? Nagy bátorság kell hozzá és sok türelem. Ráadásul tavaly nyáron kétszer is elrepültek valahova, ami négy utat jelentett a mi cégünkkel: kettőt a reptérre és kettőt vissza. Volt olyan szerencsém, hogy mind a négyszer velem utaztak így bőven volt időm beszélgetni és ismerkedni velük.

Említésre méltó egyébként a csomagjuk is: két nagy és egy közepes méretű bőrönddel utaztak csak. Ezen kívül volt még két táska náluk: apánál egy hátizsák, anyánál pedig a pelenkázó táska mindenféle gyerekholmival. Na de volt még valami, amit magukkal vittek: a legkisebb lány babakocsija.

Ezt csodáltam a leginkább bennük. Nem elég, hogy ennyi és ekkora kisgyerekekkel nyakukba veszik a világot, de még a babakocsijukat is magukkal viszik. Persze, ne gondoljatok valami nagy monstrumra: egy nagy picibe összehajtható sportbabakocsiról van szó. Ezt tőlük tanultam, hiszen igazából semmi közöm nincs (nem volt tavaly nyáron) a babakocsikhoz. Azóta azonban már sokat okosodtam. Mint megtudtam tőlük, elsősorban azért jó a sport babakocsi, mert a gyerek fel tudja fedezni belőle a világot (hát az biztos is, ha össze, vissza viszik a nagyvilágon, mint ők a kicsijüket). Másodszor, ők azért is szeretik nagyon, mert az üléssel együtt nagyon könnyen összehajtható a babakocsi, ami nem csak a repüléskor jó, de bármikor könnyen be tudják rakni az autójukba is, bárhova is menjenek. Harmadszor, szeretik, mert nagyon stabilak és rugóznak a kerekei, ami az ő esetükben azért fontos, mivel reggelenként el szoktak járni szaladni, és olyankor a kicsit is magukkal viszik. Nagyon érdekes család, nem? Alig várták, hogy a gyerek megtanuljon önállóan ülni, mert addig nem tudták használni a sportbabakocsit, és addig nehezebb volt a mobilizálása a családnak a nagyobb babakocsi miatt. De most már percek alatt el tudnak indulni bárhová.

Bele szerettem ebbe a babakocsiba, és késő ősszel, amikor kiderült, hogy a feleségem végre áldott állapotban van (sokat vártunk már rá), azonnal kijelentettem, hogy sport babakocsit kell vásároljunk. Én már el is felejtettem, hogy mit mondtak arról, hogy a kis gyerek már kell tudjon ülni, ahhoz, hogy azt használd, de szerencsére a feleségem tudta ezt az infót. Így hát, úgy szólt az eredeti terv, hogy akkor veszünk egy másik babakocsit is a pici csecsemőnek.

De azért nem adtam fel a dolgot. Először azon gondolkodtam, hogy keressem fel a családot a lakásánál, hiszen tudtam, hogy hol élnek, vagy esetleg keressem elő a telefonszámukat az adataink közül, hogy kérdezzek rá a babakocsi-vásárlás témájára. Három gyerek után biztosan sok tanácsot tudnak adni. De mindvégig tudtam, hogy egyiket sem tehetem meg, hiszen munkaügyben voltam velük kapcsolatban és nem élhettek vissza az információkkal, amiket megadtak a cégünknek. Tehát maradt a jó öreg internet.

sport babakocsiEl kezdtem babakocsikról olvasgatni, mindenféle videókat nézni. A telefon egy percig sem esett ki a kezemből, olyan voltam, mint az okos, technikai világba beleszületett kis tinédzser. Napok múlva pedig, amikor már nem csak elméleti anyagokat néztem, hanem árak után is keresgéltem, találkoztam egy magyar webáruházzal, ahol bele szerettem egy sport babakocsiba. Ez volt az, ami teljesen kielégítette a szükségleteinket és megoldotta azt is, hogy ne legyen szükség másik babakocsira a gyerek születésekor.

A szerelmem tárgya a Mutsy Nexo sport babakocsi lett, amellyel ezen a webáruházon találkoztam először, de bárhol, bármilyen visszajelzést is olvastam, mindenki elégedett volt vele. A sötétkék verziója tetszett a leginkább, amely nagyon szépen passzolt a fém vázzal és a barna fogókarral. Ez egy kompakt babakocsi, ami azt jelenti, hogy nem lehet az ülését le- meg feltenni, esetleg kicserélni valamilyen más ülésre. De akkor mégis hogyan jó az újszülötteknek? Ennek a sport babakocsinak a háta átállítható lapos helyzetbe, ami tökéletesen megfelel a csecsemő számára, vagy épp a több hónapos gyereknek is, aki aludni szeretne útközben. És aggodalomra semmi ok, amikor a háttámlát leengeded, a kupola automatikusan pozíciót vált, tehát a gyerek ugyanúgy teljes biztonságban védve lesz a naptól és a huzattól. És még nem is beszéltem arról, hogy mennyire kis méretbe össze lehet hajtani az egész babakocsit az ülésével együtt. Igaz, hogy mi nem tervezünk egyelőre repülni, de mégis jól jön, hogy nem foglal sokat az autónkban a babakocsi, ha akár kisebb, vagy nagyobb útra szánjuk el magunkat. Büszke voltam magamra, hogy olyan sport babakocsit találtam, ami állítható, és a csecsemőnek is megfelelő, hiszen ezzel olyan tudást szereztem, amit a három gyerekes család sem tudott.

A feleségemnek is tetszett az ötlet, nemrég meg is rendeltük a webáruházról ezt a babakocsit. Augusztus közepére várjuk a babát. Természetesen, ahogy lenni szokott, ilyenkor mindenért izgulunk, de én már különösen várom azt a pillanatot, amikor a babakocsiban sétáltathatom a gyerekemet, mivel ennyit foglalkoztam a témával már előzőleg. Ha eddig nem jártam, ne hiszem, hogy ezután el fogok járni, szaladni, úgy hogy attól nem kell félni, hogy a gyerkőccel sportolás közben fog történni valami gond, de azért a környező dombokra és hegyekre szeretünk eljárni kirándulni, és ott biztosan a segítségünkre lesz a sport babakocsink. Örülök a választásunknak.