Külföldi utazás során sem hagyom itthon a kézműves szappanom

Bizonyos időközönként külföldre kell utaznom, a munkámból adódóan. Ezek általában pár napos utak. Repülővel szoktunk menni. A reptérre való kijutás mindig kritikus pontja az utazásnak. A legbiztosabb módja, hogy időben elérjem a gépet, a reptéri transzfer igénybe vétele. Személyszállítással foglalkozó cégek szoktak ilyen szolgáltatást nyújtani.

Az utazások előtt, a már megszokott kis bőröndömbe kell, hogy beférjen minden szükséges holmim. A ruhákat megpróbálom a lehető legkisebbre összehajtani, úgy, hogy lehetőleg ne is gyűrődjenek túlságosan, mert mégis egy üzleti útra megyek és kint nem biztos, hogy lesz lehetőség kivasalni. A legkényesebb azonban, a tisztálkodási szerekre vagyok. A szállodákban szoktak biztosítani, kis szappant, tusfürdőt, általában még fogkrémet is. Én viszont, mindig becsomagolom a saját, jól bevált dolgaimat. Otthon ugyanis, csak természetes alapanyagokból készült termékeket használok. Elég érzékeny bőröm van, ezért oda kell figyelnem az ilyen dolgokra.

A zuhanyzáshoz én kézműves szappant szoktam használni, amit egy webáruházból rendelek meg. Ingyenesen házhoz is szállítják, így a boltba ilyen termékek miatt már nem is járok. Többféle szappan közül lehet válogatni, szerintem mindenki megtalálja a maga ízlésének megfelelőt. A mézes szappan a legmegnyugtatóbb hatású. Édeskés, fűszeres illatát a méznek, a fahéj illóolajnak és az édes narancs illóolajnak köszönheti. Mint egy karácsonyi fűszerkeverék, ünnepi hangulatot varázsol a fürdőszobába. A többi összetevő pedig finoman kényezteti a bőrt. Olívaolaj, kókuszolaj és shea vaj elszappanosított formáját is tartalmazza. Csupa bőrápoló alapanyagot tartalmaz tehát, amik 100%-ig természetesek. Ennek köszönhetően tele van vitaminokkal: D-, E-, K-, A-vitaminnal, és különböző ásványi anyagokkal: kalcium, magnézium, kálium. Az olívaolaj antioxidáns és béta-karotin tartalma is nagyon jótékony hatással van a bőrre.

A natúr termékek minden bőrtípusra megfelelőek. Én általában este szoktam zuhanyozni, mert utána sokkal könnyebben alszom el. Ezért a nyugtatóbb hatású szappanokat választom, mint a levendula vagy a mézes szappan. Ezeken kívül van mentás, körömvirágos, hévízi iszapos és zöld agyagos változat is. Aki pedig tartózkodik a szappan használatától, de mégis natúr anyagokkal mosakodna, az talál natúr tusfürdőt is. A kissé narancsos, mentás illatú krémtusfürdő optimális megoldás, akár csak kézmosáshoz is.

A külföldi utakra mindig becsomagolok egy kézműves szappant. A hotelekben lévő szappanok általában nem is természetes alapanyagokból készültek, és a kis méretük is kényelmetlen a tisztálkodáshoz. Ennyi plusz a csomagba belefér. A repülőre vihető poggyász mérete, súlya meghatározott, azt mindig betartom. Így se könnyű cipelnem, de a reptérig úgyis fuvarral megyek.

Visszatérve a fürdőszobai dolgokra, fontos odafigyelni, hogy milyen anyagokkal tisztálkodunk, mert a bőr hamar elveszti az optimális állapotát. A bőr kémhatásának megváltozása szárazsághoz vagy épp ellenkezőleg, túlzott zsírosodáshoz vezethet. Pattanások, kipirosodások kezdenek megjelenni, ha nem megfelelő állapotban van a bőr. A natúr szappanokkal könnyebben fenntartható a megfelelő állapot.

A termékek, amiket használok 100%-ig természetes anyagokból készülnek, amik amellett, hogy a bőrre is jó hatással vannak, a környezetet is kímélik. Mentesek a petrolkémiai anyagoktól, parabénektől, szulfátoktól, szilikontól és mindenféle szintetikus színezéktől, illatanyagtól. A saját egészségem mellett, fontos a környezet állapota is. A kettő hosszútávon kölcsönhatásban is van egymással. Nem mindegy, hogy a tisztálkodás során, milyen anyagok kerülnek a lefolyóba. A mesterséges tusfürdők tele vannak a környezetre káros összetevőkkel. Túlzottan habosítanak is.

A webáruházból, ahonnan a szappanokat is rendelem, natúr testápolót és különféle krémeket is lehet rendelni. A legutóbb körömvirágos kézkrémet is rendeltem. Itt van az ősz ugyanis, és a hidegebb időben hamar kiszárad a kezem. Főleg, ha a szél is fúj. Naponta többször is be kell kennem, hogy ne legyen probléma vele. A kiszáradt kéz hamar kipirosodik, kirepedezik, kellemetlen érzés, és nem is túl szép látvány. A natúr kézkrémben a körömvirág olajon kívül avokádóolaj is található, ami Omega-3 zsírsavakban és A-, B-, C-, E-vitaminokban is gazdag. Ezek az összetevők rendkívüli ápolást nyújtanak a bőrnek. Az Omega-3 zsírsavak hidratálják és puhává varázsolják a bőrt. Ez a kézrém mindig a táskámban van, ha úgy érzem, hogy kezd kiszáradni a kézfejem, azonnal bekenem. Utána várok egy kicsit, hogy megszáradjon, így nem maszatolom össze a billentyűzetet sem az irodában. Munka közben kell is ennyi pihenés. Bekenem a kezem és pár percre hátra dőlök a székben, egy rövid relaxáció után sokkal gyorsabban megy a munka és közben a kézápolást is megoldottam.

A natúr termékeket a kollégáknak is ajánlottam és a tusfürdőből vittem is be a munkahelyemre, mert, mint már említettem azt folyékony kézmosóként is lehet használni. Kifejezetten kíméli a bőrt. A kézmosás pedig, elkerülhetetlen, naponta többször is, a megfelelő higiénia érdekében. Főleg a vírusosabb időszakokban, fontos, hogy odafigyeljünk erre. Ha azonban, nem megfelelő anyaggal mosunk kezet, akkor hamar tönkretehetjük a bőrünket. Inkább menjünk ki a mosdóba és ott mossunk kezet, valamilyen természetes alapanyagokból készült kézmosóval, mint, hogy a mostanában egyre elterjedtebb kézfertőtlenítőket használjuk. Ezek ugyanis a bőrön keresztül felszívódó, az egészségre káros anyagokat tartalmazhatnak. Az újabb kutatások szerint, nem ajánlott ezeket gyakran használni. Utazások közben azonban, indokolt lehet.

A külföldi utakra, a tisztálkodási csomagomban, ott van a szappan, kézkrém, testápoló, fogkrém. Mind natúr anyagok, ezekhez nagyon ragaszkodom. Volt már olyan, hogy kifelejtettem a bőröndből ezt a kis táskát és a reptérre vezető úton jutott csak eszembe. Megkértem a sofőrt, hogy forduljunk vissza. Nem igazán örült az ötletnek, de még pont belefért az időbe. Elmagyaráztam neki, miért ragaszkodom hozzá, a végére ő is megértette, hogy tényleg hasznosak lehetnek ezek a dolgok, ha ennyire fontos, hogy nálam legyenek.