A hidraulika fontosságáról

A húgom 20 éves korára kitalálta, hogy mindenképpen szeretné kiélni a fiatalkori vágyait, amelyek felgyülemlettek benne a gimnázium ideje alatt, szóval gyűjtögetett az egyetem első két évében a diákmunkából szerzett pénzt, félrerakott belőle, hogy egy nagy utazásra elmehessen pihenésképpen valamelyik vizsgaidőszak végén, a szorgalmi időszak elején. Sajnos éppen előtte szakítottak a barátjával, kicsit szomorú volt és szorongott szegény, de hát ilyen az élet, el kell viselni, amit kap az ember. Elvállaltam, hogy kiviszem én a reptérre, ha már a pasija nem volt képes megtartani, s így elveszítette Hanna furikázásának lehetőségét. Akkor még egyikőnk sem sejtette, hogy a hidraulika olajjal gondok lesznek.

Hanna sok cuccot pakolt be a csomagtartóba, kicsit meg is roggyant a kocsi hátsó fele, és előre láttam, hogy az út nagy részén Károlyról lesz szó, hogy a srác mekkora béna. Így is történt persze, Hanna beszélt a kapcsolatuk számos buktatójáról, hogy Karesz milyen tapintatlan és figyelmetlen volt vele, meg hogy rászólt este, hogy ne egyen már süteményt, ha elhízik és elveszíti a versenysúlyát, ő bizony isten elhagyja, vissza se néz. Ezen a ponton kicsit felszisszentem, hiszen Hanna valóban nagyon szép nő volt, az alakja is teljesen rendben volt, ezzel szemben Károlynak fogalma sem volt arról, hogyan kéne huszonöt évesen egy férfinak karbantartania magát. Olyan volt szerencsétlen, elhagyott fiú, mint az autóm, amiből hiányzott a hidraulika olaj.

Az utazás felénél az autó fura hangot hallatott, szóval mivel a reptér még minimum egy órára volt tőlünk, fölhívtam a fatert, hogy mondja már el, mi lehet a gond. Félreálltunk az autópályán, és felvettem neki hangfelvevővel, milyen zajokat présel ki magából a kocsi. Apa persze nagy hobbiszerelő lévén egyből felismerte, hogy a hidraulika olaj hiánya okozhatja a gondot. Jól megszidott, hogy legközelebb legyek szíves rendeljek magamnak az olajwebshop.hu oldaláról, ez fontos dolog, a hidraulika olaj jelenléte az autóban olyan, mint Jézus Krisztusé a keresztények mindennapjaiban.

Fontolóra vettem a javaslatát, és rövidesen rájöttem, hogy igaza lehet. Megkértem szépen, hogy segítsen ki minket, Hanna persze időközben már agyvérzést is kapott legalább háromszor, hogy le fogja késni a repülőt, a jegyet meg előre kifizette, kiabált velem, hogy az én hibám, miért nem figyeltem a hidraulika olajra, erről még ő is nagyon jól tudja, hogy fontos, de még csak jogsija sincsen. Én meg mondtam neki, hogy oké, a hidraulika olaj nemlétéről én tehetek, de nekem nem kötelességem őt furikázni, hát ha nem szakított volna Károllyal, akkor el tudta volna hozni ő, az erős és megingathatatlan férfi, és akkor nem kéne egy olyan buta lányra támaszkodnia, mint én, aki még azt sem tudja, mire való a hidraulika olaj. Később megtudtam, hogy segít a hő elvezetésében, minimalizálja a súrlódást és a kopást a kocsiban, szóval tényleg hasznos dolog, de hát na.

Aztán apa megjött az olajwebshopból rendelt kis löttyel, elég hamar megérkezett, hálás is voltam, hogy kisegít eben a kínos helyzetben, elintézte a kocsival, amit el kellett intézni, a hidraulika olaj meg kiváló minőségű volt, szóval rögtön hatott.

Azóta jobban figyelek erre sokkal, fontos, hogy az ember lánya rendesen bánjon az autójával, mert a legsürgetőbb helyzetekben üthet vissza egy-egy gondatlanság, elő is vettem az annak idején ronggyá olvasott vezetésről szóló füzeteimet, amit a jogosítvány megszerzése előtt jegyzeteltem össze az autókról, és megnézegettem mit írtam össze az alkatrészek ápolásáról, kezeléséről. Sosem árt a frissítés.

Hanna meg nem késte le persze a repcsit, és meglepetésünkre Károly ott várta őt a reptér sarkában, zokogva kérlelte, hogy térjen vissza hozzá, szeresse őt szíve mélyéből, menjenek el együtt nyaralni… Hanna meg persze belement, hogy is ne ment volna, szerette azt a szerencsétlent. Egy kikötése viszont volt… Azt mondta Károlynak, egy próbát kell csak kiállnia. S feltette a mindent eldöntő kérdést: a te kocsidhoz van tartalékba hidraulika olaj?

… Károlynak is volt, és ő is az olajwebshop.hu oldaláról rendelte!