Ahol tudok, segítek

Sofőrként dolgozom nem messze a repülőtértől. Van egy reptéri transzfer cégem, így szinte éjjel nappal embereket fuvarozok, turistákat, akik egy kimerítő repülőút után szeretnének minél előbb haza vagy a hotelba érni, hogy pihenhessenek. Van egy kis telephelyem néhány autóval öt kilométerre a reptértől. A minap éppen készültem egy fuvarra, amikor meghallottam a szomszéd telephelyen, hogy valaki kiabál: jaj valaki segítsen, duguláselhárítást sos!

Felkaptam a kezembe a mobilom és átfutottam. Nem ismerem a szomszédot, mert ritkán van bárki is ezen a telephelyen. Amint odaértem láttam, hogy a lefolyó el van dugulva, a mosdókagyló pedig meg van telve vízzel. A szomszéd hölgy éppen takarított.

Megnyugtattam majd felhívtam a céget, aki biztosan a legjobb választás ilyen esetekre. Víz-, gáz-, és fűtésszereléssel foglalkoznak 0-24 órában. Ha baj van ők azonnal indulnak a megfelelő szakemberrel és nagyon gyorsan orvosolják a problémát. Ezúttal is így történt. Elmondtam, hogy a duguláselhárítás sos lenne esedékes és egy órán belül meg is érkeztek a megfelelő eszközökkel. Egy spirálos duguláselhárító berendezést hoztak magukkal, amit csőgörénynek becéztek. Ez az eszköz végigmegy a csőben és a cső faláról folyamatosan szedi le a szennyeződéseket. A probléma hamar megoldódott. Felhívták a szomszéd hölgy figyelmét, hogy ha legközelebb hasonló problémája adódik, inkább ne használjon házi duguláselhárító szert, mert ez néhány esetben még nagyobb dugulást okozhat, mivel az oldószer lúgos anyagú ami azt feltételezi, hogy a dugulást valamilyen zsírosodás okozta. Ilyenkor keveredik a két anyag, nagyobb dugulást eredményezve.

Olyan gyors volt az egész, hogy még időben odaértem az utasaimért, akiknek vidáman meséltem a tranzitot megelőző kis incidensről.