A fürdőfelújítás soha nem volt még ilyen egyszerű!

Mi ugyebár személyszállítással és reptéri transzferrel foglalkozunk. Nem valami kiegyensúlyozott emiatt az életünk, egy családi vállalkozásban éjszakázni, fuvarokat szervezni az nem egy nyugodt életforma, na… De nem panaszkodom persze!

A reptéri fuvarjaim alatt mindig érdekes beszélgetésekbe bonyolódok az utasokkal, főleg, hogy van, akit annyira messziről viszek a járatához, hogy akár egy órát is eltöltünk együtt az autóban.

Nemrég volt is egy nagyon hasznos diskurzus egy hölggyel, akivel picit szokatlan dologról volt szó. Éppen Berlinbe utazott egy konferenciára, hajnalban indult a gépe, fáradt voltam és bevallom igazából kicsit kedvetlen is. Azonban amiket mesélt és ahogy mesélte, az feldobott. Nem hétköznapi témánk a fürdőszoba burkolat ötletek voltak,

Az volt a helyzet, hogy épp a fürdő felújításán agyaltunk a családdal, de valahogy nem tudtunk zöld ágra vergődni. Tágas a fürdőnk és jó az elosztása, csak hát a burkolatra ráfér egy frissítés. Előző nap, hogy ezt a hölgyet vittem ki a reptérre, pont kénytelen voltam leverni egy részt a csempéinkből a kád mellett mert megadta magát a fürdőszoba burkolat. Emiatt feszült voltam, és már tényleg erősködtem otthon, hogy kezdjünk valamit a helyzettel, mert nagyon rosszul nézett ki.

A hölggyel elkezdtünk beszélgetni, és hát valószínűleg hallotta a hangomon, hogy nem vagyok a legjobb passzban. Óvatosan rákérdezett, én meg csak legyintettem, hogy semmi vész, csak a lakásfelújítás útvesztőiben vagyunk éppen. Érdeklődött, hogy mégis, milyen útvesztőkben?! Mondtam, hogy a fürdő a mumus épp. Erre útitársam felnevetett, és azt kérte, figyeljek csak rá.

Ők is nemrég estek túl egy ilyen procedúrán, amikor fürdőszoba burkolat ötleteket gyűjtöttek naphosszat, lakberendezési magazinokat bújtak, úgyhogy adna pár tanácsot, ha nem bánom. Van egy oldal, a furdoszobaotletek.hu, ők az egész művelet közben bukkantak rá, már picit későn, de azt mondta, reméli, hogy minket meg tud menteni jó pár fejtöréssel töltött órától.

Ezen az oldalon a fürdőszobaburkolat ötleteket tökéletesítették, de tényleg. A „Minden, amit a fürdőszobacsempékről tudnod kell” részben tényleg a lehető legrészletesebben elkalauzolnak a témában. Nagy hangsúlyt fektetnek például a színösszeállítás kiválasztásának folyamatára, ebben próbálnak segíteni a színek keltette érzetek megmagyarázásával. Ezt átböngészve már sokkal könnyebb volt nekünk is döntenünk a mi kis birodalmunk kinézetéről. Nagyon jó tippeket olvashatunk itt az anyagok használatára nézve is. Innen vettük az ötletet például, hogy mozaik legyen a fürdőnkben, ami egy alakzatot ad ki. Ettől nem csak különleges lesz a tér, hanem vidámabb is.

Aztán az is új infó volt nekem, hogy a padlóburkolatot többféleképpen le lehet rakni, és bizonyos lerakási mintázatok növelik a tér hatásának érzetét. Mivel a családban mind szeretjük a fényes, világos tereket, ezért követtük is ezt a gyakorlatot, és világos színeket is választottunk, így valójában olyan már a fürdőnk, mint egy valóságos táncterem! Tágas, világos és elegáns.

Nagyobb méretű padlóburkolatot és fali csempéket alkalmaztunk, és ahogy az utasom is kiemelte, a csempék minőségére is érdemes odafigyelni.

Nagyon meglepett, hogy pont egy ilyen hajnali fuvar során hallottam erről a szuper oldalról, de amint végeztem a munkával aznap, rá is kerestem. Tényleg sokat segített. Amikor a hölggyel kiértem a reptérre, meg is köszöntem neki, nemcsak a tippeket, de azt is, hogy lelket öntött belém. Ő még utoljára visszadugta a fejét az autóba és csak annyit mondott: „A tartalékot se felejtsék ám el! Tudja, mindegyik fajta csempéből legyen egy egész dobozzal! Viszlát!”